Sfaturi practice pentru optimizarea spatiului din curte sau gradina

Sfaturi practice pentru optimizarea spatiului din curte sau gradina
A detine o curte mai mare inseamna, in general, mai multa munca, energie si bani pentru intretinerea acesteia. O curte mai mica ofera de fapt o varietate de beneficii. Indiferent de dimensiune, iata cateva sfaturi despre cum sa faci o curte mica sa arate mai mare si sa-ti transformi spatiul in locul perfect pentru a te distra, a te relaxa si a te bucura de aer liber.

Exista o serie de trucuri simple pentru a face o curte mica sa arate frumos si pentru a optimiza cu adevarat spatiul pe care il aveti la dispozitie:  

Impartirea curtii in zone mai mici ofera de fapt curtii mai mult spatiu si o va face sa para mai mare decat este de fapt. 

Utilizati mobilier si decoratiuni cu model deschis. Atunci cand alegeti mobilierul sau decoratiunile de gradina, alegeti modele pliabile, usor de strans si manevrat. Acest lucru va crea in mod natural iluzia de spatiu mai mare. 

Incercati sa utilizati scaune fara spatar, mese mici din PVC, sticla sau lemn. De asemenea, incercati sa cumparati mobilier care poate fi usor pliat si depozitat atunci cand nu este folosit pentru a adauga spatiu suplimentar.

Cea mai buna modalitate de a maximiza spatiul tau exterior este sa cumperi mobilier de exterior care serveste mai multor functii. Daca aveti unelte sau articole de gradinarit, puteti achizitiona o bancuta care are un compartiment de depozitare, astfel incat sa aveti loc nu doar pentru relaxare, ci si pentru a va depozita sculele sau alte obiecte.

Cu siguranta stii ca albul mareste vizual si lumineaza, pe cand negrul si culorile inchise in general, dimpotriva, astfel ca, poti acoperi solul cu pietris alb. Unde mai pui si ca o curte alba va fi mult mai usor de mobilat si accesorizat.

Gradina stivuita. Aliniaza si stivuieste cateva lazi din lemn pe marginea unui gard lateral al curtii. Acest lucru iti va permite sa plantezi o varietate de plante intr-un spatiu limitat.

Decoreaza gardul. Gardurile simple pot da senzatia unui spatiu si mai mic, insa, cu ajutorul elementelor de decor, poti schimba acest lucru, oferind profunzime curtii tale mici. Un exemplu pe care il poti lua in considerare este sa agati cateva ghivece pe gard pentru a adauga mai multa verdeata in curte.

La urma urmei, sa te bucuri de spatiul exterior fara a fi nevoit sa iti faci griji constante cu privire la intretinerea curtii reprezinta scenariul ideal al unei amenajari reusite!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!