Idei pentru amenajarea unui parc intr-un spatiu public

Idei pentru amenajarea unui parc intr-un spatiu public
Parcurile in spatiile publice sunt importante pentru construirea unui sentiment de comunitate si apartenenta sociala. Sunt spatii care apartin tuturor, indiferent de varsta, sex, etnie, religie sau venit.

Acestea servesc la cresterea starii de bine a oamenilor, oferind spatii de relaxare si de bucurie in aer liber, exercitii fizice si socializare. In mediile urbane, acestea ofera o evadare atat de necesara din agitatia orasului.

Pentru ca parcurile publice sa aiba succes, trebuie sa se acorde multa atentie sistematica amenajarilor lor. Ele trebuie sa posede o atmosfera prietenoasa si sa indeplineasca, de asemenea, nevoi practice.

A avea o multime de zone de relaxare  este un lucru necesar, astfel incat oamenii sa poata discuta, sa se odihneasca sau sa practice diverse activitati. Asadar, sa stabilim ce nu ar trebui sa lipseasca dintr-un parc public: 
  • pentru  copii, este mai mult decat necesar un spatiu destinat pentru joaca si diferite activitati care se pot practica in aer liber, iar in preajma acestora ar fi util sa fie amplasate cosuri de gunoi si wc-uri;
  • o pista de alergare si cateva aparate pentru fittness sunt binevenite pentru iubitorii de miscare in natura;
  • in parcurile mari, terenurile de baschet, volei, fotbal, tenis etc. pot deveni o atractie majora;
  • un spatiu destinat pentru animalele de companie este si el un mare plus in parcuri;
  • toalete publice cu sistem de autocuratare, dar si cosurile de gunoi stradale nu ar trebui sa lipseasca din niciun parc public si sa fie plasate in cat mai multe locuri sa fie usor accesibile;
  • se pot plasa diferite lucruri in imediata apropiere unul de celalalt, preferabil la umbra, puteti grupa mai multe banci sau mese, astfel incat oamenii care stau la ele sa poata conversa.

Cu totii ne dorim un parc curat, prin care sa ne plimbam cu placere. Fiecare dintre noi are o responsabilitate in acest sens si poate contribui, in primul rand pastrandu-l asa cum este si avand grija sa nu lase urme pe unde trece, iar cosurile de gunoi stradale sunt indispensabile intr-o societate moderna. 

Prin urmare, este la latitudinea designerului sa dispuna elementele intr-un mod care sa incurajeze conexiunile sociale. O diversitate de activitati potentiale va permite oamenilor de toate varstele sa se bucure de zona si, prin urmare, ar trebui sa se tina cont de cat mai multe activitati in timpul proiectarii.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!