Idei de amenajare pentru curte

Idei de amenajare pentru curte

Fiecare dintre noi ne dorim sa ne bucuram de un spatiu ideal, in care sa se ne putem relaxa. Daca te numeri printre norocosii care beneficiaza de o curte, fie ea si de mici dimensiuni, atunci ar trebuie sa o amenajezi intr-o mainiera cat mai potrivita, astfel incat sa te poti bucura in voie de acest spatiu.

Locul in care o curte este amplasata este primul criteriu de la care ar trebui sa pornesti pentru a amenaja un astfel de spatiu cat mai eficient si in conformitate cu dorintele personale.

Caile de acces sunt elemente din decorul general al intregului spatiu, deservind tranzitului dintr-o zona in alta. Materialele din care sunt compuse caile de acces trebuie sa se integreze in acelasi stil de amenajare ales: marmura, lemn, gresie, dale, pietris etc.

Asadar, am putea spune ca amenajarea incepe cu plasarea din loc in din loc, a catorva dale realizate din piatra, care creeaza alei rustice superbe. Aceste alei dau un aspect foarte elegant intregii curti.

​​​​​​Plasa de sarma galvanizata zincata este excelenta pentru inconjurarea perimetrelor private precum curtea sau gradina ta. Gardul din plasa de sarma este extrem de maleabil si versatil, acesta putand crea modele inedite si greu de realizat cu alte materiale.

Fantana arteziana cu mici cascade decorative amplasata de-a latul terenului. In jurul fantanii, devenita punct de atractie al curtii, poti amplasa cateva sezlonguri, masute, fotolii sau canapele ca sa te poti relaxa in voie

Pentru a crea designul dorit, un spatiu complex, functional si armonios din punct de vedere vizual, gazonul poate fi si el integrat in amenajarea curtii alaturi de celelalte elemente.

O gradina cu diferite flori va atrage privirile tuturor. Partea buna e ca poti folosi aproape orice pentru a crea suporturi pentru flori, cum ar fi cauciuri vechi si vopsite in diferite culori, sau poti planta florile direct in pamantul din curte.

Iluminatul curtii este de asemenea un criteriu important. Ideal ar fi sa alegi corpurile de iluminat in functie de activitatile desfasurate: lumina mai puternica si cat mai apropiata de cea naturala in zona gratarului sau a mesei si lumina ambientala in restul spatiului.

Montarea mobilierului de gradina si a elementelor de decor. Acestea se vor alege in functie de recomandarile arhitectului peisagist, sau de stilul pe care l-ai ales, determinat de spatiul disponibil, buget si preferintele tale personale. Acesta ar putea include o msasa si scaune de gradina, un baldachin, o canapea pentru relaxare…

Indiferent de dimensiuni, o curte ar trebui decorata si personalizata in maniera in care sa te simti confortabil, sa te bucuri de un loc primitor, relaxant, pe placul tau si al familiei.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!