Cum amenajam un loc de luat masa in curte sau in gradina

Cum amenajam un loc de luat masa in curte sau in gradina
Atunci cand trebuie sa iti amenajezi curtea, este esential sa tii cont de anumite principii si caracteristici. Prin acestea, cel mai important este criteriul dimensiunii, in functie de suprafata de care beneficiezi, va trebui sa iti adaptezi ideile de amenajare pentru a crea un spatiu perfect functional, dar care sa intruneasca si elementele pe care ti le doresti.

In prelungirea casei tale poti atasa un acoperis din lemn cu doua cadre care sa il sustina. Simplu, usor, aceasta prelungire poate fi ideala pentru vara. Poti lua pranzul in curtea ta sau micul dejun impreuna cu cei dragi.

O zona de luat masa este potrivita atat pentru tine, cat si pentru familia ta. Ei se vor bucura de acest spatiu in zilele cu soare, iar tu ii vei putea invita pe la tine cu fiecare ocazie.

Daca ai o curte mica, orienteaza-te spre un spatiu mai redus pentru luat masa, in care-ti poti savura cafeaua de dimineata sau poti servi o cina romantica in doi. Important este sa nu renunti la idee. Daca dispui de resurse financiare, iti poti cumpara un set compus din masa, scaune sau fotolii, mobilierul din PVC fiind o solutie ideala si totodata rezistent la intemperii.

Daca ai o curte mare, amenajeaza un loc de luat masa pentru mai multe persoane, cu posibilitatea extinderii, la nevoie. Daca optezi pentru o amenajare a locului de luat masa in gradina cu flori si piatra, in stil rustic, atunci iti recomandam ca mesele si scaunele sa fie din lemn, iar gratarul din piatra, stil vatra. In zilele toride de vara, o umbrela in zona de luat masa este mai mult decat binevenita. Cauta un colt umbros si treci la treaba!

O masa si banci construite din trunchiuri de copac sunt de asemenea mobilierul ideal pentru luat masa in gradina. Monteaza o copertina sau chiar un acoperis in toata regula, din grinzi solide de lemn, si fa acolo locul perfect pentru pranz sau cina in familie.

Zona de luat masa din gradina sau de pe terasa urmeaza aceleasi reguli de amenajare precum cea din casa, astfel ca, ar fi ideal sa opteazi, pentru  covoare de exterior care sa delimiteze zona de luat masa.

Pentru un decor minimalist, dar de efect, nu uita de flori. In afara jardinierelor si a ghivecelor din gradina ta, alege cateva vase cu mici plante suculente, care sa dea mesei tale un aer delicat, dar ingrijit.

Chiar daca e mic sau mare, spatiul pe care il organizezi cu masa, scaune sau canapea, trebuie sa fie inconjurat de cat mai multa verdeata. Incadreaza-l cu tufe de gard viu frumos taiate.

Dupa cum ai vazut, nu este dificil sa creezi un loc perfect pentru luat masa in curtea casei tale, iar acesta ar trebui sa fie unic si pe gustul tau, dar mai ales sa iti ofere placerea de a te bucura de natura, prieteni si voie buna.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!